Prikaz osnovnih podataka o dokumentu

dc.creatorVasić, Dušan
dc.creatorPaunović, Dragana
dc.creatorŠpirović-Trifunović, Bojana
dc.creatorMiladinović, Jelena
dc.creatorVujošević, Lazar
dc.creatorĐinović, Dušica
dc.creatorPopović-Đorđević, Jelena
dc.date.accessioned2023-05-15T10:08:43Z
dc.date.available2023-05-15T10:08:43Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn0354-9542
dc.identifier.urihttps://scindeks.ceon.rs/Article.aspx?artid=0354-95422049045V
dc.identifier.urihttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/0354-95422049045V
dc.identifier.urihttps://imagine.imgge.bg.ac.rs/handle/123456789/1860
dc.description.abstractRosehip is a pseudo-fruit of the rose plant, one of the most widespread wild species of the Rosa genus in Serbia. Due to its nutritional and sensory properties, rosehip is widely utilized for the production of jams, marmalades, juices, teas, etc. On the other hand, rosehip seeds are waste material from the food industry, which represent are rich source of fatty acids. The aim of this study was to assess the fatty acids profile of rosehip seeds by applying two extraction methods: ultrasound-assisted extraction combined with organic solvent extraction (UAE/OSCE) and organic solvent conventional extraction (OSCE). The identification and quantification of fatty acids (FA), in the form of methyl esters, were performed by gas chromatography with a flame ionization detector (GC/FID). Based on the obtained results, it was observed that the composition of fatty acids and their relative amounts were influenced by the applied method, as well as by the solvent-to-sample ratio. The analysis revealed the presence of unsaturated fatty acids (UFA) as the dominant ones in most studied samples, whereas the most abundant fatty acids were, in descending order, stearic acid (48.11%), linoleic acid (35.38%), palmitoleic acid (33.78%) and eicosadienoic acid (30.57%).
dc.description.abstractШипурак је псеудо-плод биљке руже, једне од најраспрострањенијих дивљих врста из рода Rosa у Србији. Захваљујући нутритивним и сензорним својствима, шипурак има широку примену у производњи џемова, мармелада, сокова, чајева итд. Семенке шипурка су отпадни материјал у прехрамбеној индустрији који представља добар извор масних киселина. Циљ овог рада био је да се процени профил масних киселина у семенкама шипурка применом две методе екстракције: ултразвучнеекстракције у комбинацији са екстракцијом органским растварачем (UZE/KEOR) и конвенционалне екстракције органским растварачем (KEOR). Идентификација масних киселина (MK), у форми метил естара, извршена је методом гасне хроматографије са пламено-јонизујућим детектором (GC/FID). На основу добијених резултата, уочено је да су примењене методе екстракције, као и однос растварача и масе узорка, имали утицај на састав масних киселина и њихову релативну обилност. Незасићене масне киселине (NMK) идентификоване су као доминантне у већини испитиваних узорака. Најзаступљеније масне киселине су биле стеаринска (48,11%), линолна (35,38%), палмитолеинска (33,78%) и еикосадиеноинска киселина (30,57%)
dc.description.abstractŠipurak je pseudo-plod biljke ruže, jedne od najrasprostranjenijih divljih vrsta iz roda Rosa u Srbiji. Zahvaljujući nutritivnim i senzornim svojstvima, šipurak ima široku primenu u proizvodnji džemova, marmelada, sokova, čajeva itd. Semenke šipurka su otpadni materijal u prehrambenoj industriji koji predstavlja dobar izvor masnih kiselina. Cilj ovog rada bio je da se proceni profil masnih kiselina u semenkama šipurka primenom dve metode ekstrakcije: ultrazvučneekstrakcije u kombinaciji sa ekstrakcijom organskim rastvaračem (UZE/KEOR) i konvencionalne ekstrakcije organskim rastvaračem (KEOR). Identifikacija masnih kiselina (MK), u formi metil estara, izvršena je metodom gasne hromatografije sa plameno-jonizujućim detektorom (GC/FID). Na osnovu dobijenih rezultata, uočeno je da su primenjene metode ekstrakcije, kao i odnos rastvarača i mase uzorka, imali uticaj na sastav masnih kiselina i njihovu relativnu obilnost. Nezasićene masne kiseline (NMK) identifikovane su kao dominantne u većini ispitivanih uzoraka. Najzastupljenije masne kiseline su bile stearinska (48,11%), linolna (35,38%), palmitoleinska (33,78%) i eikosadienoinska kiselina (30,57%)
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/inst-2020/200116/RS//"
dc.rightsopenAccess
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceActa agriculturae Serbica
dc.sourceActa agriculturae Serbica
dc.subjectrosehip seed oil
dc.subjectwaste material
dc.subjectunsaturated fatty acids
dc.subjectultrasound-assisted extraction
dc.subjectGC-FID
dc.subjectуље семенки шипурка
dc.subjectulje semenki šipurka
dc.subjectотпадни материјал
dc.subjectotpadni materijal
dc.subjectнезасићене масне киселине
dc.subjectnezasićene masne kiseline
dc.subjectултразвучна екстракција
dc.subjectultrazvučna ekstrakcija
dc.titleFatty acid composition of rosehip seed oil
dc.typearticleen
dc.rights.licenseBY
dc.citation.epage49
dc.citation.issue49
dc.citation.rankM24
dc.citation.spage45
dc.citation.volume25
dc.identifier.doi10.5937/AASer2049045V
dc.identifier.fulltexthttps://imagine.imgge.bg.ac.rs/bitstream/id/382456/Fatty_acid_composition_of_rosehip_seed_oil_2020.pdf
dc.type.versionpublishedVersion


Dokumenti

Thumbnail

Ovaj dokument se pojavljuje u sledećim kolekcijama

Prikaz osnovnih podataka o dokumentu