Претраживање
Приказ резултата 1-6 од 6
Characterization of microflora in homemade semi-hard white Zlatar cheese
(Elsevier Science Bv, Amsterdam, 2007)
The Zlatar cheese belongs to the group of traditionally homemade cheeses, which are produced from nonpasteurized cow's milk, without adding of any bacterial starter culture. Changes were followed in lactic acid bacteria ...
Preliminary characterization of lactic acid bacteria isolated from Zlatar cheese
(Wiley, Hoboken, 2007)
Aims: Isolation, characterization and identification of lactic acid bacteria (LAB) from artisanal Zlatar cheese during the ripening process and selection of strains with good technological characteristics. Methods and ...
Dominantne bakterije mlečne kiseline u pirotskim sirevima različitog perioda zrenja proizvedenim u domaćinstvu / Dominant lactic acid bacteria in artisanal Pirot cheeses of different ripening period
(Društvo genetičara Srbije, Beograd, 2009)
U ovom radu su ispitivana dva sira od svežeg kravljeg mleka različitog perioda zrenja. Sirevi su uzeti iz seoskog domaćinstva u regionu Stare Planine, a proizvedeni su bez dodatka starter kulture. Iz oba sira je izolovano ...
Karakterizacija bakterija mlečne kiseline izolovanih iz zlatarskih sireva proizvedenih u domaćinstvu na dve geografski različite lokacije / Characterization of lactic acid bacteria isolated from artisanal Zlatar cheeses produced at two different geographical location
(Društvo genetičara Srbije, Beograd, 2009)
Iz belog polutvrdog zlatarskog sira, označenog kao BGNV, izolovan je osamdeset jedan soj bakterija mlečne kiseline (BMK). Sir je uzet iz jednog seoskog domaćinstva smeštenog na severnoj strani planine Zlatar. Zlatarski ...
Phenotypic and genotypic characterization of lactic acid bacteria isolated from Azerbaijani traditional dairy products
(African Journal of Biotechnology, 2009)
Studied lactic acid bacteria (LAB) were isolated from two types of final ready-to-eat artisanal dairy products (cheeses-Agdas, Sheki and yogurts-Karabakh, Ganja and Baku) manufactured in Azerbaijan. The Agdas cheese belongs ...
Analiza mikroflore bakterija mlečne kiseline u tradicionalnim kravljim sirevima sa Kavkaza / Analysis of the lactic acid bacteria microflora in traditional Caucasus cow's milk cheeses
(Srpsko biološko društvo, Beograd, i dr., 2009)
Iz tri ručno pravljena sira uzeta iz različitih domaćinstava smeštenih u regionu planine Kavkaz, izolovano je ukupno 157 bakterija mleč ne kiseline (LAB). Sirevi su pravljeni od kravljeg mleka bez dodatka starter kulture. ...